دکتر طاهره فرخنده در لیست یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی پراستناد جهان قرار گرفت.
به گزارش مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه، براساس داده های پایگاه شاخص های اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) در ماه می (May) 2022، خانم دکتر طاهره فرخنده استادیار سم شناسی و داروشناسی به عنوان دومین عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در لیست یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی پراستناد جهان قرار گرفت.

ESI ابزار مبتنی بر وب است که محققان و ارزیابان تحقیقات را قادر به سنجش علوم و تعیین گرایش هر فیلد موضوعی می کند این ابزار از محصولات شرکت Clarivate Analytics است و از صفحه پایگاه Web of Science در دسترس قرار می گیرد. در این ابزار تحلیلی مقالات بیش از 12000 مجله از سراسر جهان مورد بررسی قرار می گیرد و محققان، موسسات، دانشگاه ها، کشورها، مجلات، شرکت ها و مراکز تحقیقاتی دولتی را در 22 زمینه موضوعی خاص بر اساس تعداد مقالات منتشر شده، تعداد استنادات انجام شده و تعداد استناد به ازای هر مقاله رتبه بندی می کند. این اطلاعات از بررسی مجلات در 10 سال گذشته به دست می آید و هر دو ماه یکبار روزآمد می شود.

معیار انتخاب پژوهشگران برتر، تعداد استنادهای صورت گرفته تولیدات آن ها است. بر همین اساس پژوهشگرانی که توانسته اند براساس تحقیقات خود به بالاترین سطح اعتبار بین المللی دست یابند در دسته دانشمندان 1% برتر دنیا قرار می گیرند. برای قرار گرفتن پژوهشگران در این فهرست، تمام فعالیت‌های علمی 10 ساله اخیر آن ها در سطح بین‌المللی مانند تعداد مقالات، تعداد استنادها، تعداد مقالات پراستناد و تعداد استناد به مقالات پراستناد مورد بررسی قرار می گیرد و همچنین مسائلی نظیر رعایت اصول اخلاقی در پژوهش، رعایت میزان خوداستنادی در حد قابل قبول و مقالات باز پس‌گیری شده در انتخاب یک پژوهشگر دراین فهرست موثر هستند. نویسندگان در هر یک از حوزه های موضوعی 22 گانه بر حسب تعداد استنادهایی که دریافت کرده اند مرتب سازی و سپس 1% برتر نویسندگان به عنوان نخبگان علمی در نظر گرفته می شوند. فهرست فراهم آوری شده توسط ESI بدون اشکال نیست، زیرا هر نویسنده برحسب حرف اول نام و نام کامل خانوادگی هویت بخشی می شود. در نتیجه، یک نام می تواند به چندین نفر اطلاق شود و همچنین نام یک فرد می تواند با املاهای مختلفی نگارش شده باشد. این دو مسئله در ESI به دلیل هزینه بالای پردازش اطلاعات، نادیده گرفته شده است.
دکتر طاهره فرخنده با 148 مقاله نمایه شده در پایگاه Web of Science و 2272 استناد با شاخص اچ 26، در ماه می 2022 در لیست یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی پر استناد جهان قرار گرفت.

1401/03/11