Proquest مجموعه ای از پایگاه های اطلاعاتی است که شامل پایان نامه ها، سخنرانی ها، مقالات نشریات علمی و گزارش ها می باشد، در واقعیک سرویس الکترونیکی به پیوسته از انتشارات مختلف است. پوشش موضوعی این پایگاه ها پزشکی، علوم اجنماعی، علوم و تکنولوژی تاریخ، هنر، تجارت، علوم کامپیوتر، برق و مخابرات، زبان و ادبیات است. این مجموعه ، اطلاعاتی از ناشران مختلف از قبیل CRCPress, Emerald, springer … را جمع آوری کرده و امکان دسترسی به متن کامل مقالات و پایان نامه ها را برای محققین فراهم میکند.

یکی از مهمترین و اساسی ترین پایگاه های اطلاعاتی موجود در پروکوئست پایگاه اطلاعات پایان نامه ها می باشد که بیش از3 میلیون پایان نامه را از 700 موسسه آکادمیک و دانشگاهی در جهان پوشش می دهد.

 روش های جستجو در این پایگاه عبارت اند از:    

این پایگاه امکان جستجو در7 پایگاه اطلاعاتی شامل مجلات علمی، فیلم ها و صدا، پایان نامه ها و پایان نامه ها،مجلات و موارد دیگررا فراهم کرده است.

جستجوی ساده(Basic search)

در این صفحه کلید واژه های خود را در جعبه ی جستجو وارد نمایید.با انتخاب گزینه Full text جستجو فقط به رکوردهایی محدود می شود که متن کامل آنها قابل دسترسی باشد و گزینه یPeer review شمارا به مقالات علمی و آکادمیک که در یک فرآیند سردبیری و با داوری دقیق مورد بررسی قرار گرفته اند، هدایت می کند. به عبارت ساده تر انتخاب این گزینه به معنای جستجو در مقالات علمی-پژوهشی مجموعه است. گزینه ی Search tips روش جستجوسی موثر در این پایگاه را نشان می دهد.

 جستجوی پیشرفته(advance search)

با انتخاب این گزینه امکان استفاه از advanced search و command line  فراهم می شود.

 

در این صفحه امکان استفاده از جعبه های جستجوی متعدد و محدود کردن فیلدهای جستجو( از جمله عنوان، نویسنده و ..) فراهم می شود.در قسمتsource type   نوع منبع و همچنین در قسمت های manuscript type   وdocument type  به ترتیب نوع دستنوشته و نوع مدرک را و در قسمتlanguage  زبان مورد نظر خو را انتخاب میکنید.

با انتخاب گزینه ی  result page optionsدر پایین صفحه ، گزینه های sort results by که ترتیب نمایش مدارک بازیابی شده بر اساس تاریخ و یا ارتباطشان با کلیدواژه های وارد شده را نشان میدهد و گزینه ی item per page که تعداد رکوردهای نمایش داده شده در هر صفحه را مشخص می کند برای ما به نمایش گذاشته میشود. همچنین با انتخاب گزینه ی include duplicate documents  امکان جستجوی گزینه های تکراری در پایگاه های مختلف پروکوئست فراهم میشود.

 

در قسمت جستجوی پیشرفته گزینه های دیگری نیز وجود دارد که در جستجوی دقیق تر و مفید تر پژوهشگررا یاری میکند. این گزینه های شامل موارد زیر می باشد:

 1-Command line search

با انتخاب جستجوی پیشرفته و سپس command line ، امکان جستجوی ماهرانه فراهم می شود. این نوع جستجو کاملا حرفه ای بوده و وقتی که فرمول جستجو طولانی و پیچیده است، توصیه می شود.

 
 

2- Recent search

این گزینه جستجوهای اخیر شما را نشان میدهد و امکان ذخیره ی آنها را فراهم میکند. با استفاده از گزینه ی actions  در سمت راست کادر شما میتوانید جستجوی مورد نظر خورا ذخیره ، حذف ،اصلاح و... کنید.

 3- Thesaurus

این گزینه لیست الفبایی از مجموعه اصطلاحت استاندارد و نظام یافته است که به صورت سلسله مراتبی، اصطلاحات عام تر و یا خاص تر و یا مرتبط با کلیدواژه مورد جستجو را نمایش می دهد.

 
 

4- Field codes

این قسمت شامل کدهایی مشخص شده برای کلمات هستند که میتوان در جستجو استفاده کرد. مثلا برای کلهAuthor کد AU و برای کلمه Abstract کد AB استفاده می شود.
 

 

5- search tips

راجع به این گزینه در بالا توضیح داده شده. 

Publication

با انتخا این گزینه می توان لیست الفبایی انتشارات موجود در پروکوئست، اعم از نشریات یا کتابها را مشاهده و یا به صورت کلیدواژهای به جستجوی عنوان خاصی پرداخت.در مقابل هر عنوان پوشش زمانی آن مشخص شده است.

در سمت چپ صفحه نیز گزینه هایی برای محدود کردن لیست انتشارات وجود دارد.مثلا با انتخاب گزینه language میتوان فقط لیستی از انتشارات یه یک زبان خاص را انتخاب کرد.با انتخاب هر عنوان از مدارک بازیابی شده، اطلاعات جزئی تری از مدرک مورد نظر قابل مشاهده است.

 

 

Browse

با انتخاب این گزینه امکان مرور در موضوعات خاص فراهم میشود.

Databases

پروکوئت شامل 7 پایگاه داده است، که با انتخاب گزینه databases میتوان در یک یا چند پایگاه، کلمه مورد نظر خود را جستجو کرد.

 

نتایج جستجو

در صفحه نتایج، لیست رکوردهای بازیابی شده مشاهده می شود. در سمت چپ موارد بازیابی شده قسمت limit to امکان محدود کردن جستجو بر اساس نوع منبع، تاریخ انتشار، زبان منبع، موضوع و... فراهم شده است.

در قسمت sort امکان مرتب کردن نتایج بر اساس میزان ارتباط با کلیدواژه و تاریخ وجو دارد.

در بالای صفحه نتایج سمت چپ گزینه های cite, print, email,save  مشاهده می شود.با استفاده از ایمیل میتوان رکوردهای انتاخب شده را به ایمیل خود یا دیگرانار سال نمود. با انتخاب گزینه cite می توان اطلاعات کتابشناختی رکودهای انتخاب شده را با استفاده از یکی از فرمتهای پیشنهادی سایت دریافت و ذخیره کرد. گزینه ی save رکوردهای انتخابی را به یکی از نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی مانندrefworks , endnote و ... ارسال میکند.

همچنین در این قسمت گزینه های save search/alert , recent search, modify search  وجود دارد، که save search/alert  امکان ذخیره ی فرمول جستجو و فعال کردن سیستم alert  و Rss را فراهم میکند. با استفاده از سیستم alert  میتوان بدون ورود به صفحه پروکوئست، از مجموعه مدارکی که بعداز روزآمد شدن مجموعه به آن اضافه میشود، آگاه شد. برای استفاده از این سیستم تنها آدرس پست الکترونیکی دریافت و رموردهای مرتبط با موضوع مورد نظر، بعد از روزآمد شدن مجموعه ارسال خواهد شد.

 

گزینه ی modify search: این گزینه برای محدود کردن جستجو استفاده میشود  ، وامکان جستجوی جدیدی را بدون در نظر گرفتن نتایج قبلی فراهم میکند.

گزینه ی recent search که دربالا توضیح داده شده.

 

Translate

یکی از ویژگی های منحصر به فرد پرکوئست امکان ترجمه رکورها به زبانهای عربی، چینی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی، کره ای، اسپانیایی، پرتغالی، روسی و ترکی می باشد.در صفحه نتایج با انتخاب هر رکورد گزینه ی translate  را مشاهده می کنید.

My search

با انتخاب این گزینه در قسمت بالای صفحه سمت راست، میتوانید از امکانات دیگر مجموعه پروکوئست از جمله اماکان ذخیره جستجوها، فعال کردن alerts  و Rssها، ارسال مدارک به نرم افزار مدیریت اطلاعات علمیRefworks و تنظیمات مورد نیاز استفاده نمایید.
 

برای استفاده از این امکانات، در قدم اول گزینه ی  creat a my search account را انتخاب کرده و عضو شوید. در دفعات بعدی با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد شوید.

علائم معرفی نوع مدرک

در صفحه نتایج در کنار هررکورد، تصویری وجود دارد که معرف نوع مدرک اعم از پایان نامه، مقاله، ژورنال و... می باشد.

 در جدول زیر لیست این علائم و تصویر مرتبط با آن وجود دارد.
 

نکاتی در ارتباط با راهبرهای جستجو در پروکوئست

Stop word ها کلماتی هستند که هنگام جستجو از آنها چشم پوشی می شود. لیست این کلمات در جدول زیر آمده است.

 

-          نماد "؟" جایگزین یک کاراکتر می شود. این نماد در اول کلمات قابل استفاده نیست.

 

-          نماد "*" جایگزین صفر، یک یا چند کاراکتر میشود.

-          And :استفاده از این عملگر بین دو واژه، رکوردهایی را بازیابی میکند که هردو واژه را داشته باشند.

 

-          OR : رکوردهایی را بازیلبی می کند که یکی از واژه ها و یا هردو را داشته باشد. همچنین برای ترکیب واژه های مترادف و یا اختصارات بکار میرود.

 

-          NOT : برای حذف کردن یک واژه خاص از جستجو به کار میرود. هرگاه بین دو واژه قرار گیرد رکوردهایی را بازیابی می کند که کلیدواژه اول را داشته باشند ولی کلیدواژه دوم را نداشته باشند.

 

-          PRE/n or P/n : برای بازیابی دو واژه که اولی مقدم بر دومی باشد.

 

-          EXACT or X : برای جستجو دقیق یک عبارت به کار میرود. به صورت زیر نوشته و بازیابی میشود:

 
کتابخانه مرکزی
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
 
کپی لینک کوتاه :